Torres wijnen

De familie Torres produceert al meer dan 300 jaar topwijnen van hun eigen wijngaarden. De kennis en liefde voor wijn is van generatie op generatie overgebracht, en de wijnen van de familie Torres zijn inmiddels verkrijgbaar in meer dan 120 landen wereldwijd.

Geschiedenis

Al in 1870 begint de geschiedenis van de Torres wijn, wanneer de broers Jaime en Miguel Torres de eerste wijngaard aanplantten in Vilafranca del Penedès, niet ver van Barcelona. Het heuvelachtige gebied biedt variatie zowel qua hoogte als qua microklimaat en samenstelling van de grond. Hierdoor zijn de broers in staat verschillende druivensoorten goed te laten gedijen in verschillende wijngaarden. Topwijnen als de rode wijn Coronas zien het daglicht, en al snel wordt er geëxporteerd naar bestemmingen als Santiago, Hamburg en Sint Petersburg. De Torres wijnen winnen prijzen in Wenen, Philadelphia en Parijs. Een groots wijnhuis is geboren.

Nu

Inmiddels is Torres een zeer vooruitstrevend wijnbedrijf, met maar liefst 1900 hectare aan eigen wijngaarden. De familie Torres bezit de meeste wijngaarden in Penedès met een DO-classificatie, een kenmerk dat alleen aan gerenommeerde Spaanse wijnen van kwaliteit wordt toegekend, en heeft sinds de jaren ”70 ook wijngaarden in Californië en Chili. Vanuit de verschillende wijnhuizen wordt een grote variatie aan wijnen geproduceerd, met Spaanse druiven als de tempranillo en garnacha, maar ook met uitheemse rassen als cabernet sauvignon, pinot noir en chardonnay.
Torres wijnen zijn er in uiteenlopende prijsklassen, zodat zowel de ervaren wijnfanaat als de beginnende wijnproever ervan kan genieten.

Torres en het milieu

Naast het produceren van lekkere wijnen, vindt de familie Torres het belangrijk dat dit gebeurt met zorg voor het milieu. Daarom hebben zij er hun missie van gemaakt concrete milieudoelstellingen te stellen voor het bedrijf. Sinds 2009 is voor een groot aantal wijnen een lichtere fles ingevoerd, waardoor het glasverbruik veel lager is en het vervoer milieuvriendelijker. In de VS is alle Torres wijn organisch, in Spanje is dit inmiddels al 30% en in Chili 15%.

Torres is benoemd als het eerste wijngoed dat het effect voor het milieu verkleint, en wordt geloofd vanwege het pionierswerk met betrekking tot verantwoordelijkheid voor het milieu. Tijdschrift Drinks Business heeft Torres dan ook gekozen als “Green Company of the Year”. En het familiebedrijf behoudt een groene visie, met de missie om voor 2020 de CO2 uitstoot terug te brengen met 30% in vergelijking met 2008. Want, hoe beter we voor onze aarde zorgen, hoe beter de wijn!

Meer over Torres vindt u op www.torres.nl